GI-metoden


Vi har lektion i närinslära och där jobbar vi med bantningsmetoder. Vi har specialiterat oss på GI-metoden

Vi har valt GI-metoden för att det är en bra viktminskningsmetod och man tar inte bort några näringsämnen från kosten, utan man äter de flesta sorters livsmedel, fast i små mängder.

Går ut på att man ska äta långsamma kolhydrater, magra proteinprodukter, nyttiga fetter och mycket frukt & grönt. De långsamma kolhydraterna gör så att blodtrycket hålls på en jämn nivå så att du inte blir sugen på något sött. Du får äta så mycket du vill av t.ex. kött, fisk, skaldjur, fågel, olika sorters matoljor, majonnäs, det mesta inom grönt och ostar. Det du får äta lite av är t.ex. frukt, quinoa, mörk choklad (minst 70% kakaohalt), bönor, linser, helkorns bröd, morötter och fullkornspasta.

En fördel med metoden är att man tappar minimalt med muskelmassa och man blir inte lika trött som vid andra dieter.
Risken för övervikt, diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar minskar.
Man går snabbt och lätt ner i vikt och känner mättnadkänsla under längre tid, vilket bidrar till att man inte blir lika sugen på sötsaker.
Blodsockerkurvan håller sig på en jämnare nivå.

GI-metoden är ingen metod för en som bara vill bli av med några kilon och sedan sluta med dieten. Det är mer som en livsstil som är tänkt att hålla hela livet.
Det kan vara svårt och krångligt att läsa av alla tabeller som GI-metoden innehåller.



//J & E & J & F

 


Kommentarer
Postat av: Johanna

Har nån av er provat denna metod?

2012-03-23 @ 13:55:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0